Nova exposició permanent a CosmoCaixa

Mediapro Exhibitions
Barcelona, Spain

Indissoluble ha participat en la remodelació de la sala permanent del museu de la ciència de Barcelona fent la producció de les estructures expositives (mampares i tarimes) i el disseny i la producció del Brain Dome o cúpula del cervell. 

Estructures expositives

L’arquitectura de l’espai es defineix amb la disposició d’estructures verticals i horitzontals d’acer pintat al foc en color negre texturitzat. La seva combinació a diferents alçades i mides configura un ric paisatge expositiu.

Les estructures verticals són mampares divisòries però que alhora permeten la visió a través seu gràcies a l’ús de tancaments de vidre o a l’absència de tancament. Estan formades per tubs d’acer de secció quadrada de 60 mm tallats i soldats. Actuen de suport de grans xapes verticals troquelades i retroil·luminades i de vidres tenyits de color verd, vermell o blau segons l’àmbit expositiu on estan situades (Kósmos, Evolució, Fronteres).

Les estructures horitzontals són grans plataformes cobertes de Fenix negre que actuen de base per als continguts expositius: vitrines, gràfica, peces museístiques, faristols, pantalles, etc. Estan formades per tubs d’acer de secció 120x40mm i 40x40mm tallats i soldats suportats per peus roscats que permeten anivellar-los. Es tanquen inferiorment amb sòcols de xapa d’acer pintat de negre que desapareix sota la tarima.

Brain Dome

L’àmbit dedicat a Fronteres s’inicia amb una cúpula que representa un cervell gegant on el visitant hi pot entrar. La conformen més de 400 peces triangulars de planxa d’acer perforada i plegada definint una construcció geodèsica. Aquesta estructura està revestida en el seu interior amb planxes de Dibond i a l’exterior està recoberta de metacrilat opal que permet veure un mapping de leds reproduint l’activitat cerebral.

Dins la cúpula, un moble expositor de xapa d’acer plegada i pintada de blanc s’adapta al perímetre del Dome i als continguts que ha d’allotjar: escultura, gràfica, vitrines, pantalles, etc. La base, negra, conté totes les instal·lacions elèctriques del moble i del Dome.

Client:

Mediapro/Fundació La Caixa

Direcció:

Juan Roberto Vásquez

Direcció de projecte:

Jordi Miró – Projecte bàsic
Igor Vuleta – Projecte executiu i Prototipatge
Núria Vallverdú – Project Management

Disseny de producció:

Gabriel Betancourt
Sebastián Sánchez
Natalia Winnicka

Producció i muntatge:

Indissoluble
Marco Vásquez
Ricard Campeny
Santi Facet
Marco Antonio Gallego
Salvador Camí
Alejandro Cuñado
Fabio Alvino
Javier Fuertes
Diego Cortés
Antonio Zozaya
Juan Carlos de Asco
Chris Oosten
Carles Tudurí
Juliana Trujillo
Rocío Larrumbide

Pennywise SL

Fotografia:

Pablo Pariente